iemt

Soms loopt het leven anders dan dat we zouden willen en komen we in aanraking met schokkende, pijnlijke of beangstigende gebeurtenissen. Dit kun je niet voorkomen, maar dit kan een enorme impact op je leven hebben. Meer dan dat je zou willen. Je voelt je anders, gedraagt je anders, denkt anders en reageert waarschijnlijk ook anders op je omgeving. IEMT therapie is een manier om deze ongewenste, nare gevoelens op te heffen.

Wat is IEMT?

IEMT (Integral Eye Movement Therapy) is een methode waarbij de hersenen door oogbewegingen worden aangezet om nieuwe verbindingen te maken. Anders dan bij EMDR maakt deze techniek gebruik van meerdere lijnen om de ogen te bewegen.

Een aantal jaren geleden is IEMT ontwikkeld door Andrew Austin. Hij ontdekte dat “praattherapie” vaak onvoldoende werkt bij het verwerken van impactvolle gebeurtenissen. Dit komt omdat de oorzaken regelmatig liggen in het verwerken van het gevoelssysteem. Bij IEMT werken we vanuit gevoel. Het is dus ook niet nodig te praten over jouw impactvolle gebeurtenis om de effecten van de behandeling te ervaren.

IEMT is doorgaans een kortdurende therapie, waarmee men in staat is om verandering in een mum van tijd mogelijk te maken.

Wat zijn de effecten van IEMT?

De sessies zullen er toe leiden dat de gebeurtenis zijn kracht en emotionele lading verliest. Het wordt voor jou steeds gemakkelijker om hieraan terug te denken en misschien ook wel over te praten. Maar belangrijker nog: de gebeurtenis krijgt een plekje en je kan weer door met je leven op de manier die jij voor ogen ziet.

“IEMT: een zachte methode met veel resultaat”

Is IEMT therapie iets voor mij?

IEMT staat bekend als een methode die effectief is bij mensen met angsten, fobieën en sterke emoties die je leven beheersen. Ook wanneer je je depressief voelt, je onzeker voelt, een negatief zelfbeeld hebt of worstelt met het vinden van je identiteit, kan deze therapie helpen. Maar onthoud: IEMT is geen wondermiddel. Ieder mens is anders en reageert ook anders op deze therapie.

Na enkele IEMT sessies is vaak al een duidelijk verschil te zien. Ook bij chronische en complexere problemen kunnen goede resultaten behaald worden. Het precieze aantal sessies dat nodig is, is per persoon en situatie verschillend. Aan de hand van onze kennismaking maak ik een inschatting van de hoeveelheid sessies.

Houd er rekening mee dat IEMT therapie niet bij iedereen kan worden toegepast. Als er sprake is van:

  • Oogziekte
  • Neurologische stoornissen
  • Psychotische kenmerken of psychotisch verleden
  • Wanneer nog moet worden opgetreden als getuige bij een strafrechtelijk proces
  • Wanneer er sprake is van vermijding van het reguliere medische of therapeutische circuit

In deze gevallen is IEMT dus niet mogelijk.

Ben je benieuwd wat ik nog meer voor jou kan betekenen? Neem een kijkje op de pagina coaching.

Aanbevelingen

Vanwege een paar gebeurtenissen afgelopen jaar voelde ik dat mijn eigenwaarde een deuk had opgelopen. Door een paar goede gesprekken met Gerda en een paar oefeningen die ik van haar mocht doen zag ik helder hoe ik die deuken had kunnen voorkomen maar bovenal voelde ik me weer een stuk optimistischer. Nu maar in kleine stapjes om een hele grote verandering, of eigenlijk een paar door te zetten. Ik vind het heel fijn om met jou samen te werken, heel ontspannen en ongedwongen.  En veel gelachen.

Ellen

“Ik wist in eerste instantie niet zo goed wat ik van IEMT moest verwachten, maar ik vond het een bijzondere ervaring. Ik heb nieuwe dingen ontdekt waar ik verder aan kan werken.”

Michelle

Contact

Heb je een vraag of wil je meer informatie over één van mijn diensten? Neem dan contact op via onderstaand formulier.